Avatar

Castelul Bran

Detalii
Judetul:
Brasov
Despre:
Castelul Bran este situat in zona Pasul Bran-Rucar la o distanta de Brasov de 30 de kilometri.
In prima faza, Castelul a fost o cetate de aparare de tip militar, apoi cetatea a suferit diferite modificari prin adaugarea turnului de sud si cel de est. Intre anii 1833-1886 i s-a fost adaugat tigla.
Este situat pe șoseaua ce pornește din vechiul cartier Bartolomeu și leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic.
În prezent, în muzeul de patru etaje sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri, iar Domeniul Bran cuprinde, de asemenea, Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.
In perioada 1920 - 1929 s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare.
Adresă: Strada General Traian Moșoiu 24, Bran 507025
Telefon: 0268 237 700
Obiective turistice:
Castele
Locatia:
Bran, Brașov County, Romania
locatia_lat
45.5193879
locatia_lng
25.3705506
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Imagine:
Video:

Pagina noastră de facebook.

Despre

De câte ori ai vrut să fii un călător care vizitează cele mai încântătoare locuri, însă ai fost în situația în care nu știai exact unde să mergi? Ei bine, în România avem mii de locuri pline de culoare care te așteaptă, iar undesamerg.com este creat din acest motiv. Acum, îți poți alege din mers opțiunile dorite cu un singur click, așa cum poți observa chiar mai sus. În funcție de distanța maximă față de punctul de plecare vei găsi, negreșit, câteva obiective turistice. Orice destinație îți poate aduce în drumul tău clădiri istorice de o frumusețe aparte, munți, parcuri sau orașe care te vor transforma, cu siguranță, într-un călător nestatornic.